V Kostole Krista Kráľa na sídlisku Sekčov je vystavených vyše 200 prác detí

06.06.2004 Celý región

Dobrovoľnícke voľnočasové Centrum pre deti a mládež na Ďumbierskej ul. 20 v Prešove pripravilo šiesty ročník výstavy detských výtvarných prác v Kostole Krist...
Dobrovoľnícke voľnočasové Centrum pre deti a mládež na Ďumbierskej ul. 20 v Prešove pripravilo šiesty ročník výstavy detských výtvarných prác v Kostole Krista Kráľa na sídlisku Sekčov.

Vystavených je do 16. júna t. r. viac ako 200 výtvarných prác detí zo štyroch prešovských základných škôl, ZŠ s integráciou pre telesne postihnuté deti v Prešove, ZŠI pre sluchovo postihnuté deti v Prešove, ZŠ pre nevidiacich a slabozrakých v Levoči, telesne a mentálne postihnutých detí Domova sociálnych služieb na Volgogradskej a na Važeckej ulici v Prešove, rómskych detí z 1. ZŠ Jarovnice a Kultúrno-pastoračného centra v obci Svinia, hluchoslepých detí Evanjelickej špeciálnej ZŠI v Červenici a detí Centra pre deti a mládež v Prešove.
Výstavu venovali deťom k ich sviatku a všetkým návštevníkom výstavy chce centrum ponúknuť pekný zážitok a možnosť na chvíľu sa pozastaviť a nahliadnuť do sveta vnímania, cítenia a tvorivosti detí.
Výstavu slávnostne otvorili v stredu 2. júna po detskej sv. omši. Súčasťou otvorenia bolo divadelné predstavenie O psíčkovi a mačičke v podaní hercov Detského kočovného divadla DRaK.
Podujatie podporila Komunitná nadácia Prešov.

(jj)
 

Vyberte región